Vlissingse Ondernemers Centrale - VOC

Horeca Vlissingen mag toch tien markten houden op Bellamypark

De Stichting Horeca Evenementencommissie Vlissingen (SHEC) mag dit jaar tien promotiemarkten  houden op het Bellamypark. Ook de Stads Theater Tour kan doorgaan als de ondernemers het programma in samenspraak met de Cultuurwerf afstemmen op festival Onderstroom.

B en W van Vlissingen wilden eerst maar zes promotiemarkten toestaan, omdat de overige markten tegelijkertijd met andere evenementen worden gehouden. De Stads Theater Tour zag het college helemaal niet zitten. Na protesten van ondernemers uit de hele binnenstad en vragen van raadsfractie LPV zijn B en W iets coulanter. Ze willen vergunningen verlenen voor tien markten én voor de Stads Theater Tour en Onderstroom als die twee evenementen in hun programmering rekening houden met elkaar.

Gemengde gevoelens
Woordvoerster Annika Meijboom van SHEC weet donderdagmiddag niet of ze blij of teleurgesteld moet zijn. Een officiële reactie wil ze nog niet geven, want ze bespreekt het besluit van het college nog met mede-organisatoren. Maar Meijboom laat doorschemeren, dat ze worstelt met gemengde gevoelens. ,,Ik ben natuurlijk blij dat we vier markten meer mogen houden dan eerst mocht. Maar ik snap nog steeds niet waarom ze niet alle activiteiten kunnen doen, die we van plan zijn. Vorig jaar kregen we een waslijst voorwaarden van het gemeentebestuur, waar we aan moesten voldoen. Vervolgens hebben de handhavers nooit gecontroleerd, omdat we het netjes voor elkaar hadden. Terwijl we alles zelf moesten doen: afzettingen, beveiliging, noem maar op.."

Mooi seizoen
Van de vier promotiemarkten die het college afwijst, zouden er twee tegelijk met de kermis zijn, die ook op het Bellamypark plaatsvindt. De twee andere markten, die SHEC wilde houden, vallen samen met een markt op de boulevards. Twee 'gelijksoortige' grote marktevenementen kan de gemeente organisatorisch - 'in het kader van toezicht, openbare orde en veiligheid' niet aan. Maar, zo laat een woordvoerster weten: ,,De gemeente is blij met alle initiatieven van ondernemers en kijkt uit naar een mooi evenementenseizoen."

Bron: PZC / Rene Hoonhorst

Privacyverklaring | © 2018 VOC Vlissingen | realisatie: Pulso creative