ACTUALITEIT en NIEUWS

Op deze pagina vindt u actuele informatie aangaande het BIZ gebied in Vlissingen. Zoals wegafsluitingen, aanpassingen in de binnenstad / BIZ gebied en belangrijke data.


 

De herinrichting van de Lange Zelke is inmiddels in volle gang. Op de website van de gemeente Vlissingen staat meer informatie waaronder de planning.

Op 8 september 2021 zijn de onderhoudswerkzaamheden gestart aan de natuursteenbestratingen in de binnenstad van Vlissingen. Plaatselijk losliggende keien worden vastgezet en open voegen worden gevuld. Tijdens de werkzaamheden zijn woningen en bedrijven aan de Spuiplein, Achter de kerk, Nieuwendijk en Spuistraat alleen te voet bereikbaar. Er worden indien nodig omleidingsroutes ingesteld. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd en zijn naar verwachting op 19 november 2021 afgerond. Omwonenden zijn door middel van een bewonersbrief geïnformeerd.

In samenwerking met verschillende Zeeuwse gemeenten en de provincie is de welkomstcampagne ‘Blij dat je hier bent” gestart om Nederlanders, Belgen en ook Duitsers de Zeeuwse gastvrijheid te tonen. Vandaar dat de leus ook in het Duits op vlaggen en banners staat: "Froh, dass du hier bist!" De aangesloten gemeenten ontvingen allemaal hetzelfde reclame materiaal, waar ze hun eigen informatie op kunnen zetten. Op deze manier wordt Zeeland herkenbaar voor onze gasten, door de hele provincie heen.

Voor Vlissingen heeft de VOC de banieren en posters besteld. De banieren zijn ondertussen bij diverse toegangswegen naar de binnenstad opgehangen. Het promotie team komt en loopt op 31 juli 2021 's middags vanaf 13.00 door de binnenstad.

De deelnemende ondernemersverenigingen huizen in Renesse, Brouwershaven, Bruinisse, Zierikzee, Goes, Noord-Beveland, Kapelle, Wemeldinge, Terneuzen, Hulst, Sluis, Middelburg en Vlissingen.

Middelburg winkelstad, Vlissingen boodschappenstad - zo luidt het aloude credo. Maar wie dat roept, is al lang niet meer in de Walstraat geweest. De Vlissingse binnenstad bloeit als nooit tevoren, mede door maar liefst negen vintagewinkeltjes. Boordevol leven en leut.

Art deco trommeltjes, ingelijste boulevardfoto’s en een brocante babypakje. De Limburgse toeriste laat het stuk voor stuk door haar handen gaan, maar een keuze kan ze niet maken. Het is allemaal even mooi. ,,Zo fijn als mensen blij de deur uitgaan”, zegt Richard van Zuijlen even later, als hij zijn klant heeft uitgezwaaid. ,,Vlissingen is meer dan strand alleen, dat begint men nu te snappen.”