In  het moeilijke jaar dat we met zijn allen meemaken, is het onmogelijk om alles te realiseren dat we willen. Covid heeft voor iedereen roet in het eten gegooid. In overleg met de gemeente, heeft de VOC besloten de verlenging van de BIZ uit te stellen. Het grote voordeel is dat u, als ondernemer, dit jaar geen BIZ bijdrage hoeft te betalen. Wij hopen dat deze beslissing u als ondernemer helpt in deze moeilijke periode.

Het was de bedoeling om begin dit jaar een draagvlakmeting te organiseren onder de ondernemers voor een nieuwe BIZ-periode 2021-2025 in het centrum van Vlissingen. Door de ingestelde lockdown ter bestrijding van het coronavirus is die draagvlakmeting nog niet uitgevoerd.

De VOC en de gemeente bekijken natuurlijk de komende tijd hoe en wanneer de voorbereidingen voor een Bedrijven Investerings Zone vanaf 2022 in de binnenstad kunnen worden opgestart.
 
Dit besluit heeft gevolgen voor de inkomsten van de VOC, want in 2021 komt er geen BIZ-geld binnen bij de VOC. Het overgrote deel van de VOC-activiteiten zal doorgang vinden in 2021. Dit zal gebeuren door het aanwenden van opgebouwde reserves uit 2020 en met extra steun vanuit de gemeente.
 
Voor vragen kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De 400 meter lange overkapping met betonnen ophangconstructie en glazen panelen is na 29 jaar afgebroken. De overkapping moest weg omdat er achterstallig onderhoud was. Oknappen ging te veel gaat kosten. Om overlast te beperken wordt het winkelgebied in fases gesloten.

Herinrichting
In april begint de herinrichting van de winkelstraat. Naast meubilair komt er groen in de Lange Zelke. De tegels krijgen dezelfde uitstraling als die in de omliggende winkelstraten. Ook de herinrichting gebeurt in fases, om de overlast te beperken. De herinrichting van de Lange Zelke start in april en moet voor de zomer 2021 gereed zijn.


 

Om onze toeristen en eigen inwoners te voorzien van belangrijke en leuke informatie over onze stad is de Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC), samen met haar leden, een INFO PUNT gestart.

Verspreid in en rond de stad zijn er 10 locaties aangewezen als INFO PUNT. Het INFO PUNT is voorzien van een raamsticker waaraan de locatie te herkennen is, gecombineerd met een informatie zuil. In deze zuil staan folders van lokale attracties, bezienswaardigheden en activiteiten.

Maar de zuil is nog niet af!
Aan de zuil komt ook een "flappenklapper" te hangen met informatie van kleinere activiteiten. Denk hierbij aan een yoga les, boswandeling en overige kleine initiatieven. De VOC is nog op zoek naar leuke initiatieven. Heb jij een initiatief die in deze "flappenklapper" kan hangen? Neem dan contact op met de VOC en bespreek de mogelijkheden. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vanuit een van de ondernemers is het initiatief gekomen om in de zomervakantie 2 extra koopzondagen open te zijn te weten op 2-8-2020 en 9-8-2020. Deze zondagen zijn gekozen vanwege de bouwvakvakantie en omdat vele Duitsers op Walcheren dan ook nog vakantie hebben.

Wij zouden het erg op prijs stellen als je die dagen open gaat. Als VOC kunnen en willen we je niks verplichten.. Wij kunnen er dan ook niet voor zorgen dat iedereen open gaat. Er wordt door de VOC geen marketing opgezet rondom deze koopzondagen. Ga je open of blijf je dicht? Breng je eigen klantenbestand op de hoogte!


 

Stichting IN Vlissingen Promotie heeft enkele weken geleden haar digitale presentatie overhandigd aan de Gemeente Vlissingen.
 Benieuwd naar de presentatie? Bekijk de video (12 minuten) door op onderstaande link te klikken.

NAAR PRESENTATIE >>