ACTUALITEIT en NIEUWS

Op deze pagina vindt u actuele informatie aangaande het BIZ gebied in Vlissingen. Zoals wegafsluitingen, aanpassingen in de binnenstad / BIZ gebied en belangrijke data.


 

Per 1 juli 2022 krijg je te maken met nieuwe wetten en regels. Zo gaat de btw op energie omlaag, waarschijnlijk tot het einde van dit jaar. Ook moeten grote bedrijven hun rekeningen aan kleine ondernemers binnen 30 dagen betalen en krijg je de mogelijkheid het bezoekadres van je bedrijf af te schermen bij (mogelijke) dreiging. Dit zijn de belangrijkste wetswijzigingen per 1 juli 2022.

Bron: Kamer van Koophandel

In de zomer van 2021 sluiten we Boulevard Bankert en Boulevard Evertsen af voor gemotoriseerd verkeer bij mooi weer vanaf 25 graden en bij drukte. Door het sluiten van de boulevard voor gemotoriseerd is er meer ruimte voor voetgangers, fietsers en mindervaliden.

Op sommige stukken in het centrum van Vlissingen liet de geluidsinstallatie ons in de steek. Op maandag 25 januari is er een nieuwe installatie geïnstalleerd. Inmiddels klinkt er dus door de gehele stad weer muziek.

Vlissingen blijft zich ontwikkelen en natuurlijk proberen wij met zijn allen onze stad verder te ontwikkelen en verfraaien. Onderstaande link brengt je naar de pagina over de herinrichting van de boulevards. Hier staat informatie, kun je ideeën kwijt en kun je je aanmelden voor een klankbordgroep. Interesse klik op de onderstaande link en denk mee!
www.vlissingen.nl/herinrichting-boulevards

De herinrichting van de Lange Zelke is inmiddels in volle gang. Op de website van de gemeente Vlissingen staat meer informatie waaronder de planning.

2021:
Vorig jaar is de gemeente Vlissingen gestart met de Mantelzorgwaardering bonnen en dit was een groot succes, deze bonnen zijn nog geldig en in te leveren t/m 1 Juli 2022.

Op 8 september 2021 zijn de onderhoudswerkzaamheden gestart aan de natuursteenbestratingen in de binnenstad van Vlissingen. Plaatselijk losliggende keien worden vastgezet en open voegen worden gevuld. Tijdens de werkzaamheden zijn woningen en bedrijven aan de Spuiplein,

Heeft u als ondernemer een idee voor een project of heeft u een goed initiatief voor de binnenstad? Wilt u daarvoor een bijdrage aanvragen bij de Vlissingse Ondernemers Centrale? Dat kan, vul het bijgevoegde formulier (download als PDF bstand) volledig in, het aanvragen kan tot 1 Maart 2022. Daarna gaan wij de aanvraag bekijken en krijgt u zo snel mogelijk bericht van ons.

In samenwerking met verschillende Zeeuwse gemeenten en de provincie is de welkomstcampagne ‘Blij dat je hier bent” gestart om Nederlanders, Belgen en ook Duitsers de Zeeuwse gastvrijheid te tonen.

Afgelopen vrijdag 28 januari 2022 zijn de stemkaarten officieel bij de notaris geteld. Wij zijn blij dat we jullie kunnen meedelen dat de BIZ-stemming dit keer voldoende stemmen heeft opgeleverd. Van de 295 stemkaarten die zijn uitgegeven, zijn 200 stemkaarten op tijd bij de notaris binnengekomen.

Middelburg winkelstad, Vlissingen boodschappenstad - zo luidt het aloude credo. Maar wie dat roept, is al lang niet meer in de Walstraat geweest. De Vlissingse binnenstad bloeit als nooit tevoren, mede door maar liefst negen vintagewinkeltjes. Boordevol leven en leut.