Agenda & Evenementen

Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad en geniet inmiddels bekendheid in binnen- en buitenland. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!

De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Colours by the Sea (juni), Michiel de Ruyter Memorial Rally (juni), Festival Onderstroom (juli), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (augustus), Vlissingen Zingt (augustus), Film By The Sea (september), Strandcross (oktober), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats.

Kijkt u verder in detail op  www.vvvzeeland.nl en www.vlissingen.nl


Kijk ook eens in de agenda van: Cinecity (de bioscoop),  CCXL (theater), De Piek (pop/concert podium) en het Arsenaaltheater.


 

12 - 29 december | Vlissingen Wonderstad | Locatie: Bellamypark

In de periode na Sinterklaas tot en met Oud & Nieuw, vinden er in de sfeervolle Warme Wintertent op het Bellamypark in Vlissingen allerlei leuke activiteiten plaats. Muziek, een film of een voorstelling; het komt allemaal aan bod in een feestelijk programma voor jong en oud!

Website: www.vlissingen.nl/toerist/evenementen

Zaterdag 14 december | Lange Zelke | van 10.00 tot 17.00 uur.

Met kraampjes van 10.00 uur tot 17.00 uur en modeshows om 12.30 uur 14.00 uur en 15.30 uur met medewerking van verschillende ondernemers uit Vissingen.

Dit alles natuurlijk in kerstsfeer. Voor de kinderen is er een ballonnen kunstenaar en er wordt lekkers uitgedeeld door de kerstmeisjes. Het wordt een hele leuke dag waar we kunnen laten zien wat Vlissingen voor prachtige ondernemer heeft.

Vrijdag 20 december zijn de winkels in het centrum van Vlissingen geopend tot 19.00.

Zaterdag 21 december zijn de winkels in het centrum van Vlissingen geopend tot 19.00.

21 december 2019 t/m 1 januari 2020

In de straten van de Vlissingse binnenstad is het gratis parkeren van zaterdag 21 december tot en met woensdag 1 januari. Daarnaast verlaagt de gemeente Vlissingen het tarief in de parkeergarages Fonteyne en Scheldeplein in deze periode overdag naar een euro per uur.

Het gratis parkeren geldt voor de parkeerplaatsen waar het normaal gesproken betaald parkeren is. Daarmee kunnen bestuurders hun auto niet gratis op plekken voor vergunninghouders zetten.

Koopzondag in het centrum van Vlissingen van 13.00 tot 17.00 uur.

Maandag 23 december zijn de winkels in het centrum van Vlissingen geopend vanaf 10.00 uur.


De weekmarkt heeft maandag 23 december een EXTRA marktdag.

Koopzondag in het centrum van Vlissingen van 13.00 tot 17.00 uur.

Wat begon als een reddingsdemonstratie voor bewoners van de boulevards, is uitgegroeid tot een groots evenement met internationale deelnemers. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de 12e editie in volle gang. Rescue Vlissingen vindt dan plaats op dinsdag 28 juli 2020. Vanzelfsprekend willen we weer een gevarieerd programma aan onze bezoekers bieden, waarin kijken, zelf doen en beleven centraal staan.

Website: www.rescuevlissingen.nl