Agenda & Evenementen

Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad en geniet inmiddels bekendheid in binnen- en buitenland. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!

De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Colours by the Sea (juni), Michiel de Ruyter Memorial Rally (juni), Festival Onderstroom (juli), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (augustus), Vlissingen Zingt (augustus), Film By The Sea (september), Strandcross (oktober), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats.

Kijkt u verder in detail op  www.vvvzeeland.nl en www.vlissingen.nl


Kijk ook eens in de agenda van: Cinecity (de bioscoop),  CCXL (theater), De Piek (pop/concert podium) en het Arsenaaltheater.


 

Zaterdag 17 augustus | in en rond de Michiel de Ruyterhaven

Op zaterdag 17 augustus, van 10.00 – 17.00 uur, organiseren de ondernemers rond deze haven voor de tweede maal de Visserijdagen Vlissingen. Dit jaar ligt de aandacht niet alleen op de historie, maar ook op het heden van de visserij. Uiteraard is er op de markt ook aandacht voor verse vis (wat komt er wel niet allemaal uit de Noordzee) en wat proeverijen. Voor de jongeren wordt er cursus gegevens om krabbenetten te maken en goed te gaan gebruiken. Bij goed weer kan er ook meegevaren worden, op verschillende boten. Gedurende de dag is er een aanbod van entertainment rondom de haven.

Op de vrijdag- en zaterdagavond, vanaf 17.00 uur, worden er door de restaurants op de Nieuwendijk en Bellamypark producten uit de zee geserveerd en voorzien van een leuk entertainment.

Facebook: VisserijdagenVlissingen

 

12 t/m 22 september - Cinecity Vlissingen

Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur en al sinds 1999 een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Inmiddels kom er jaarlijks ruim 46.000 bezoekers naar de havenstad Vlissingen om zich tien dagen lang onder te dompelen in het beste wat film en boek te bieden hebben. Zo worden er bekende en minder bekende films en documentaires getoond, competities gehouden, lezingen, colleges en concerten gegeven en de gezelligste feestjes gebouwd.

De unieke locatie aan zee en het bomvolle, steeds verrassende programma maken Film by the Sea van Openingsgala tot Slotfeest ieder jaar weer een feest. Komend jaar is de 21e editie van Film by the Sea. Website: www.filmbythesea.nl