Agenda & Evenementen

Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad en geniet inmiddels bekendheid in binnen- en buitenland. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!

De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Colours by the Sea (juni), Michiel de Ruyter Memorial Rally (juni), Festival Onderstroom (juli), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (augustus), Vlissingen Zingt (augustus), Film By The Sea (september), Strandcross (oktober), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats.

Kijkt u verder in detail op  www.vvvzeeland.nl en www.vlissingen.nl


Kijk ook eens in de agenda van: Cinecity (de bioscoop),  CCXL (theater), De Piek (pop/concert podium) en het Arsenaaltheater.


 

Kermis

12 juli

12 t/m 21 juli | dagelijks van 14:00 tot 24:00 uur.

Het stadshart van Vlissingen is elk jaar het decor voor de kermis. Er zijn attracties voor jong en oud, van spookhuis tot botsauto en van suikerspin tot ballengooien. Met terrasjes dichtbij en een spetterend vuurwerk vanaf een ponton in het water. De kermis sluit traditioneel af met de Familiedag op zondag.

Voor de achtste maal op de Boulevards van Vlissingen. De openingstijd van deze markt is van 10.00 - 18.00 uur.

Ringrijden

26 juli

Vrijdag 26 juli | Bellamypark | 8:00 tot 19:00 uur

Zaterdag 27 juli | Bellamypark | 8:00 tot 19:00 uur

Vrijdagavond 2 augustus 2019 is het weer zover, de langste Nachtmarkt van Nederland op de Boulevards van Vlissingen. Het is nu alweer de 35ste keer dat dit grootse evenement in Vlissingen plaatsvindt. Wederom zijn we er in geslaagd om door middel van cultuur, folklore en commercie U te verrassen en te verwennen met een avondje Vlissingen.

Ter afsluiting van dit evenement wordt U uitgenodigd om vanaf 00.30 uur het bijzonder spectaculaire vuurwerk bij te wonen, dat vanaf de gehele boulevard is te aanschouwen.

De Midzomernachtmarkt is open vanaf 19.00 uur en zal om 20.00 uur officieel worden geopend door het afvuren van kanonschoten.

Website: www.midzomernachtmarkt.nl

Zingen en springen in Vlissingen. Het gezelligste festival van het jaar! Bellamypark - Vlissingen

Facebook: https://www.facebook.com/VlissingenZingt

12 t/m 22 september - Cinecity Vlissingen

Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur en al sinds 1999 een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Inmiddels kom er jaarlijks ruim 46.000 bezoekers naar de havenstad Vlissingen om zich tien dagen lang onder te dompelen in het beste wat film en boek te bieden hebben. Zo worden er bekende en minder bekende films en documentaires getoond, competities gehouden, lezingen, colleges en concerten gegeven en de gezelligste feestjes gebouwd.

De unieke locatie aan zee en het bomvolle, steeds verrassende programma maken Film by the Sea van Openingsgala tot Slotfeest ieder jaar weer een feest. Komend jaar is de 21e editie van Film by the Sea. Website: www.filmbythesea.nl