Agenda & Evenementen

Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad en geniet inmiddels bekendheid in binnen- en buitenland. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!

De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Colours by the Sea (juni), Michiel de Ruyter Memorial Rally (juni), Festival Onderstroom (juli), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (augustus), Vlissingen Zingt (augustus), Film By The Sea (september), Strandcross (oktober), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats.

Kijkt u verder in detail op  www.vvvzeeland.nl en www.vlissingen.nl


Kijk ook eens in de agenda van: Cinecity (de bioscoop),  CCXL (theater), De Piek (pop/concert podium) en het Arsenaaltheater.


 

Standcross op de Vlissingse Boulevard van 11.30 tot 17.00 uur.

Op het Badstrand van Vlissingen speelt zich elk jaar een waar motorsportspektakel af. Crossers van verschillende klassen rijden rondes over het parcours, dat elk jaar speciaal wordt aangelegd voor dit evenement. Vanaf de boulevard hebben toeschouwers een prachtig zicht!

Kijk op www.strandcross.nl voor meer informatie.

26 oktober 2019 | Locatie: Uncle Beach en Sint Jacobskerk

De officiële herdenking van de Slag om de Schelde en de bevrijding van Vlissingen, vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 oktober 2019 in de historische Sint Jacobskerk (Oude Markt 2 in Vlissingen). De herdenking begint om 11.30 uur. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De toegang is vrij, maar het aantal zitplaatsen is beperkt.

Programma
Het programma biedt muziek, toespraken en kransleggingen. Ook wordt er stilgestaan bij de slachtoffers onder opvarenden van de koopvaardij. Na afloop van de bijeenkomst is er om circa 14.00 uur een korte ceremonie op Uncle Beach, gevolgd door een demonstratie van het Korps Commandotroepen. Op de avond van de officiële herdenkingsdag organiseert het Scheldeloodsenkoor in samenwerking met de Koninklijke Harmonievereniging, om 20.00 uur een speciaal herdenkingsconcert in de Sint Jacobskerk.

Website: www.vlissingen.nl/75-jaar-slag-om-de-schelde

Koopzondag in het centrum van Vlissingen van 13.00 tot 17.00 uur.

Zaterdag - Locatie: Koopmanshaven - Binnenstad   Tijd:11:00 - 17:00

Sinterklaas zal aankomen in de Koopmanshaven en maakt samen met zijn Pieten een tocht door het centrum.

Koopzondag in het centrum van Vlissingen van 13.00 tot 17.00 uur.

12 - 29 december | Vlissingen Wonderstad | Locatie: Bellamypark

In de periode na Sinterklaas tot en met Oud & Nieuw, vinden er in de sfeervolle Warme Wintertent op het Bellamypark in Vlissingen allerlei leuke activiteiten plaats. Muziek, een film of een voorstelling; het komt allemaal aan bod in een feestelijk programma voor jong en oud!

Website: www.vlissingen.nl/toerist/evenementen

Koopzondag in het centrum van Vlissingen van 13.00 tot 17.00 uur.