Agenda & Evenementen

Vlissingen is een echte festival- en evenementenstad en geniet inmiddels bekendheid in binnen- en buitenland. Het hele jaar door worden er kleine en grote evenementen georganiseerd, die zowel in de binnenstad als daarbuiten plaatsvinden. Theater, muziek, dans, sport, markten, cultuur en kunst op een unieke plek aan zee. Vlissingen heeft het!

De grootste trekpleisters zijn de Nieuwjaarsduik (januari), Bevrijdingsfestival (mei), Colours by the Sea (juni), Michiel de Ruyter Memorial Rally (juni), Festival Onderstroom (juli), de Vlissingse kermis (juli), Rescue Vlissingen (augustus), Vlissingen Zingt (augustus), Film By The Sea (september), Strandcross (oktober), Intocht Sinterklaas (november) en Festival Wonderstroom (december). Daarnaast vinden er op de boulevard van Vlissingen meerdere keren per jaar markten plaats.

Kijkt u verder in detail op  www.vvvzeeland.nl en www.vlissingen.nl


Kijk ook eens in de agenda van: Cinecity (de bioscoop),  CCXL (theater), De Piek (pop/concert podium) en het Arsenaaltheater.


 

Koopzondag in het centrum van Vlissingen van 13.00 tot 17.00 uur.

Al 43 jaar wordt in Vlissingen op de vrijdag na hemelvaartsdag de ' de Ruyter jaarmarkt'  georganiseerd. Een gezellige markt in hartje binnenstad.

AmuseMe

01 juni

1 & 2 JUNI DIVERSE RESTAURANTS VLISSINGEN

Wat is er leuker dan op diverse adresjes van mooie restaurants drie heerlijke amuses voorgeschoteld te krijgen met een bijpassend glas wijn of bier voor een klein prijsje a € 9,95 per persoon.

Facebook: facebook.com/amusemevlissingen

7 | 8 | 9 | 10 JUNI DE LASLOODS VLISSINGEN

Het hele pinksterweekend kun je weer los! Dan vindt de vijfde (5e!!) editie plaats van Cuisine Machine, het grootste gratis culinaire carnaval van Nederland. Vrijdag 7 tot en met maandag 10 juni in en rond de Vlissingse Lasloods. Jawel, nieuwe plek maar nog steeds te gek: tientallen foodtrucks, eetkraampjes van toko’s en restaurants uit de buurt en van heel ver weg. Muziek, stof, chaos, gedoe en veel rare verrassinkjes!

Website: www.cuisinemachine.nl

Het is dit jaar voor de 13de maal dat deze Pinkstermarkt wordt georganiseerd. Vanaf zondagmorgen 10.00 uur kunnen de bezoekers terecht voor een overweldigend assortiment artikelen in een sfeervolle ambiance op de Boulevards te Vlissingen.

Er zijn 150 kramen welke diverse branches vertegenwoordigen zoals : sieraden, kleding, parfum, wenskaarten, strandlakens, boeken, vis, wafels, snoep, noten, lederwaren, verse belegde broodjes, poffertjes en nog véél meer. Ook zijn er diverse standwerkers aanwezig, waaronder de Nederlands kampioen, die op een ludieke manier hun koopwaar aanprijzen.

Van 10.00 – 17.00 uur kan iedereen deze dag genieten van de gezelligheid van de markt, met uitzicht op zee en wellicht heerlijk terrasweer.

Folkloristische markt. Locatie: Bellamypark - Vlissingen. Tijd: 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie volgt.

Koopzondag in het centrum van Vlissingen van 13.00 tot 17.00 uur.

4 | 5 | 6 | 7 JULI | Festival Onderstroom is vier dagen lang het beste straattheater, muziek aan zee en heel veel optredens in een uniek decor: de stad Vlissingen zelf.

Website: www.festivalonderstroom.nl

Kermis

12 juli

12 t/m 21 juli | dagelijks van 14:00 tot 24:00 uur.

Het stadshart van Vlissingen is elk jaar het decor voor de kermis. Er zijn attracties voor jong en oud, van spookhuis tot botsauto en van suikerspin tot ballengooien. Met terrasjes dichtbij en een spetterend vuurwerk vanaf een ponton in het water. De kermis sluit traditioneel af met de Familiedag op zondag.

Voor de achtste maal op de Boulevards van Vlissingen. De openingstijd van deze markt is van 10.00 - 18.00 uur.

Ringrijden

26 juli

Vrijdag 26 juli | Bellamypark | 8:00 tot 19:00 uur

Zaterdag 27 juli | Bellamypark | 8:00 tot 19:00 uur

Vrijdagavond 2 augustus 2019 is het weer zover, de langste Nachtmarkt van Nederland op de Boulevards van Vlissingen. Het is nu alweer de 35ste keer dat dit grootse evenement in Vlissingen plaatsvindt. Wederom zijn we er in geslaagd om door middel van cultuur, folklore en commercie U te verrassen en te verwennen met een avondje Vlissingen.

Ter afsluiting van dit evenement wordt U uitgenodigd om vanaf 00.30 uur het bijzonder spectaculaire vuurwerk bij te wonen, dat vanaf de gehele boulevard is te aanschouwen.

De Midzomernachtmarkt is open vanaf 19.00 uur en zal om 20.00 uur officieel worden geopend door het afvuren van kanonschoten.

Website: www.midzomernachtmarkt.nl

Zingen en springen in Vlissingen. Het gezelligste festival van het jaar! Bellamypark - Vlissingen

Facebook: https://www.facebook.com/VlissingenZingt

12 t/m 22 september - Cinecity Vlissingen

Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur en al sinds 1999 een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Inmiddels kom er jaarlijks ruim 46.000 bezoekers naar de havenstad Vlissingen om zich tien dagen lang onder te dompelen in het beste wat film en boek te bieden hebben. Zo worden er bekende en minder bekende films en documentaires getoond, competities gehouden, lezingen, colleges en concerten gegeven en de gezelligste feestjes gebouwd.

De unieke locatie aan zee en het bomvolle, steeds verrassende programma maken Film by the Sea van Openingsgala tot Slotfeest ieder jaar weer een feest. Komend jaar is de 21e editie van Film by the Sea. Website: www.filmbythesea.nl