Informatie over Vlissingen

Aan de oevers van de Westerschelde ligt Vlissingen, een stad met een maritiem heden en verleden. Breng een bezoek aan Vlissingen om lekker uit te waaien aan de langste zeeboulevard van Nederland, waar je de voorbijvarende schepen bijna kunt aanraken!

Een mooi uitzicht op zee heb je ook vanuit het kraaiennest, onderdeel van het Arsenaal. Dit maritieme attractiecentrum staat volledig in het teken van piraten en zeedieren. Ideaal voor een dagje uit met het gezin.

De Boulevard

Op de boulevard (Vlissingers spreken van "de Boule")is genoeg te beleven. Aan de ene kant van de boulevard sta je oog in oog met onze zeeheld Michiel Adriaenszoon de Ruyter, aan de andere kant hoor je de klanken van het windorgel. In het midden bieden terrassen, hotels en restaurants de nodige ontspanning. Dan zijn er nog de (stads)stranden waar je zalig uit kunt waaien, zonnen en genieten.

Via www.vlissingencam.nl/scheepvaart (als onderdeel van www.marinetraffic.com/nl) komen de actuele situaties van de schepen in beeld die voor de boulevard langs komen, oftewel “weten wat er langs “de Boule” vaart. Hierop zie je de posities van de schepen, het type schip, haar snelheid en de bestemming.

Historie

Om Vlissingen en de maritieme geschiedenis van Zeeland beter te leren kennen is een bezoek aan het MuZEEum een aanrader. Het MuZEEum is onder andere gevestigd in het Lampsinshuis. Uniek aan het Lampsinshuis is het uitkijktorentje. In de 17e eeuw zag reder Cornelis Lampsins hier zijn schepen vertrekken en aankomen.

Nu kun je er nog steeds genieten van een prachtig uitzicht op zee. Achter het Lampsinshuis ligt een voormalig woonhuis van "kapitein" Michiel de Ruyter. Het bevindt zich in de Nieuwstraat op nummer 13. Boven de entree is geschilderd "de gecroonde Liefde" genoemd naar een van de schepen van de Ruyter.

Uitgebreide informatie over Vlissingen kunt u vinden op: www.vvvzeeland.nl


Vlissingen kent iets meer dan 730 monumenten en cultuurhistorisch waardevolle panden.
Meer informatie en details zijn te vinden op www.vlissingen.nl en www.canonvanvlissingen.nl


Stadswandeling
Beleef Vlissingen tijdens een wandeling met een gids door de oude stad. Waar woonde Michiel de Ruyter en wat doet die kogel boven zijn voordeur? Wie bezocht Vlissingen in 1809 en hoe hoog stond het water tijdens de stormvloed van 1 februari 1953?

Zie de enige boom die de stormvloed overleefde en waarom staan die flats zo scheef? Zie hoe een mooie stad ontstaat uit een mix van oude stadspaleizen en moderne architectuur. Geniet van de mooie straatjes en pleinen en luister naar het verhaal over heden en verleden.

http://www.stadswandelingvlissingen.nl


Michiel de Ruyter

Zijn naam is als geen ander verbonden met de stad Vlissingen. De stad waar hij werd geboren en opgroeide en ook lange tijd woonde met zijn gezin. Voor details over zijn geschiedenis zie: www.gemeentearchiefvlissingen.nl

Rondvaarten

WATERTAXI
Een leuke en verrassende rondvaart door de stadshavens van Vlissingen. Maritieme aspecten zoals scheepsbouw, visserij, loodsdiensten zeescheepvaart etc. komen aan bod.

Onderdeel is de oude Dokhaven waarin één van de oudste droogdokjes van Europa ligt, “Dok van Perry”. Tijdens de rondvaart komen we een aantal maritieme bedrijven tegen en als we geluk hebben komen we nog een aantal plezier jachten tegen die vanuit of naar zee varen.

Meer informatie: https://zeehondensafarivlissingen.nl

ZEESAFARI-RONDVAART
Maak een spectaculaire Zeesafari over de Scheldemonding vanuit het mooie Vlissingen. Vertrek  Michiel de Ruyter jachthaven. Schitterende vergezichten en bekijk de grootste zeeschepen van dichtbij.  Wij varen door het verzorgingsgebied van het loodswezen. Maak de beloodsing van de Zeeschepen van dichtbij mee. Kans op het zien van de grootste containerschepen ter Wereld en dan moeten de zeehonden nog komen.  Maak een rondvaart om nooit meer te vergeten. Welkom aan boord bij: Watertaxi Vlissingen.

Meer informatie: https://zeehondensafarivlissingen.nl/

RONDVAART BUITENHAVENS
Zeeland Seaports, de gemeente Vlissingen en het muZEEum organiseren in juli en augustus op de vrijdag rondvaarten door de buitenhaven in Vlissingen-Oost. Wilt u die zeereuzen ook eens van dichtbij bekijken? Dan is dit uw kans! De rondvaart duurt ongeveer 2,5 uur. De afvaart is vanaf de Poseidonsteiger (naast de veerpont Vlissingen - Breskens). Parkeren bij Station Vlissingen (gratis).

Meer informatie: https://www.northseaport.com